söndag 22 juni 2014

Lignje na gradelama - Grillad bläckfisk

Här kommer ett lite grilltips. Att grilla bläckfisk kan vara en utmaning. Grillar man den för länge kan den bli som gummi. Pensla den ordentligt med olivolja och ös på med salt, så fastnar den inte i grillgallret.
Lignje na gradelama - 4 port
(Grillad bläckfisk)

4st 10-armade bläckfiskar (medelstora)
olivolja
salt
1 msk hackad persilja
2 hackade vitlöksklyftor

Rensa bläckfiskarna enligt instruktionerna här. Får du tag på större bläckfiskar kan du med fördel dela dem i bitar. Skölj bläckfisken, klappa torrt med hushållspapper. Ringla över olivolja och salta ordentligt.

Lägg bitarna på den heta grillen och grilla ca 5 minuter på varje sida. Lägg de grillade bitarna i en kastrull och ringla över lite olivolja och strö på persilja och vitlök. Låt vila 5 minuter innan du serverar med bröd, potatissallad, blancherad mangold.