lördag 24 maj 2014

Orada u soli - Saltinbakad fisk

Här kommer en snabb och lätt rätt. Du behöver mängder av grovt salt, i övrigt sköter den sig själv i ugnen.
Orada u soli - 4 port
(Saltinbakad Seabream)

2 seabreams
4 skivor citron
1 vitlök
1 knippe timjan
2,5 kg grovt salt

Fjälla och rensa fiskarna, klipp bort fenorna. Låt huvudet och stjärtfenan sitta kvar. Fyll magarna med citronskivor, timjan och vitlök.

Lägg 1/3 av det grova saltet i botten på den ugnsfasta formen. Placera fiskarna i formen och täck med återstående salt. In med formen i ugnen på 200°C i ca 20 minuter.

 Skrapa försiktigt bort saltet från fisken. Ta ut filéerna och servera på tallriken.

 Här serverar jag filéerna med vit polenta, somrig sallad och tomat- och linssalsa.