tisdag 20 maj 2014

Cemitas

Dessa försvinnande goda sydamerikanska hamburgerbröd får ni inte missa. Hemma hos oss har de blivit en familjefavorit och vi fyller dem inte bara med hamburgare, utan stoppar även i en och annan skiva grillad fläskkarré.
Cemitas - 12 st
10 g jäst
600 g mjölk
100 g ägg (2 st)
15 g socker
20 g salt
1 kg vetemjöl

+ 1 vispat ägg
+ 2 msk sesamfrö

Läs jästen i lite ljummen mjölk. Tillsätt resten av den ljumna mjölken och vispa även i ägg, socker och salt. Vänd ner mjölet och knåda ihop en smidig deg. Låt jäsa 1 timma. Forma till 12 bullar, fördela på två plåtar,  platta till så att de nästan blir som tekakor. Låt jäsa 45 minuter. Pensla med vispat ägg och strö på sesamfrön. Grädda bröden på 250°C 15 min. Låt svalna helt innan du skär dem.