måndag 28 april 2014

Ramslöks spaghetti med tillbehör

Det är säsong för ramslök och har man turen att kunna plocka egna blad, kan man skatta sig lycklig. Lite halvlycklig kan man bli om man hittar bladen i butiken, men även där kan de vara något sällsynta. Ramslök har en mycket god smak, som på min tunga smakar som en korsning mellan gräslök och blasten på vitlök. Senaste trenden är att mosa ihop det hela till ramslökspesto. Jag vill inte göra något så "avancerat" utan presenterar här ett enkelt sätt att piffa upp kylskåpsrester. Detta är inte ens ett recept.
Ovan till vänster ser ni min tallrik med skivad kokt bläckfisk och ovan till höger är makens tallrik med några skivor överbliven stek (han hatar tomater). Ramslöken doftar otroligt gott och förgyllde verkligen dessa två tallrikarna.

Ramslöks spaghetti - 2 port

250 g spaghetti
2 msk olivolja
1 näve cocktailtomater
salt
peppar
20 g ramslök

+ kylskåpsrester

Koka spaghetti. Värm upp olivolja i en stekpanna och vänd ner halverade cocktailtomater. Vänd över kokt spaghetti. Salta och peppra. När tomaterna, efter ca 3 minuter, ser lite mjuka ut, strör du på grovhackad ramslök och tossar stekpannan så att allt blandar sig. Servera med kylskåpsrester.