fredag 21 mars 2014

Grönkål & köttfärslasagne

Jag har en pasta-hatande unge hemma, som i övrigt äter gott och bra. När jag bytte ut lasagneplattorna till grönkålsblad blev det inga protester. Barn behöver ju få i sig kolhydrater och är man nitisk med detta kan man servera knäckebröd till. Ursäkta den otroligt fula bilden. Ni får helt enkelt lita på att detta smakar mumsigt.
Grönkål & köttfärslasagne - 4-5 port

1 sats bolognese
1 sats bechamelsås
6-8 grönkålsblad

Skölj grönkålsbladen och tunna ut stammen. Låt dem förvällas i kokande vatten ca 5 minuter.
Låt rinna av ordentligt. I och med att det inte finns några lasagneplattor i den här lasagnen, finns det inte heller något som suger upp fukten. Montera enligt vanligt lasagne förfarande. Toppa med lite riven ost om du vill. Grädda lasagnen i ugnen på 225°C i ca 30 minuter.