tisdag 18 februari 2014

Steacks hachés aux champignons - Hackad biff med champinjoner


Min make (den händige mannen) är något av en misstänksam person. Så fort det serveras något nytt på tallriken (och det händer ofta hemma hos oss) så luktar han först på det och ofta rynkas det på pannan innan han vågar sig på ett bett. Han äter oftast upp, men jag kan se när han inte är nöjd. Den här rätten bad han mig snällt laga igen.
Steacks hachés aux champignons - 8-10 biffar

200 g färska champinjoner
2 ägg
500 g nötfärs
salt
seppar

Champinjonsås ca 3 dl
3 dl grädde
1 näve skivade champinjoner
salt
peppar
Grovhacka 200 g champinjoner. Vänd ihop dessa med nötköttet och två vispade ägg. Smaksätt med salt och peppar.

Champinjonsåsen: häll upp buljong och grädde i en kastrull och låt koka ner tills 1/3 finns kvar. Häll i skivade champinjoner och låg koka ca 10 min. Smaksätt med salt och peppar.


Receptet till hackebiffen kommer från La Cuisine est un jeu d'enfants av Michel Oliver. Såsen är ett eget påfund.