tisdag 4 februari 2014

Quiche Lorraine

En klassiker är aldrig fel, speciellt om den går snabbt att laga. Här har barnen varit framme och hjälpt till med kavling, vispning och dekorering. Varning - pajen är mycket mastig. Se till att servera en fräsch och syrlig sallad till.
Quiche Lorraine - 4-6 port

120 g vetemjöl
30 g smör
½ dl vatten
3 krm salt
2 ägg
1½ dl grädde
1 näve riven ost
3 krm salt
3 skivor bacon

Knåda ihop vetemjöl, smör, vatten och salt till en deg. Låt den svalna i kylen i 30 min. Kavla ut degen och forma den i din pajform. Nagga och grädda i ugnen på 200°C i 10 min.

Vispa ihop ägg, grädde, och salt. Häll smeten i pajformen och strö riven ost över. Skär baconskivorna på hälften, eller dekorera med småbitar. Som du vill.

Grädda i ugnen på 200°C i 25 min.
Ytterligare ett recept från La Cuisine est un jeu d'enfants av Michel Oliver.