tisdag 21 januari 2014

Jordgubbsglasstårta raw

Här kommer ett recept på en nyttig tårta, som inte behöver bakas. Den är lättare att göra än man tror, så kavla upp ärmarna och ge det ett försök. Receptet kommer från boken Pigg och glad med rawfood av Vibeke Amdisen. I och med att jag gör egengjord mandelmjölk emellanåt får jag en del mandelpulpa över, som passar perfekt att använda i den här tårtan.

Jordgubbsglasstårta raw - ca 10 bitar

Botten:
200 g malda mandlar/mandelpulpa 
250 g torkade dadlar
ca 1 dl mandelmjölk/vatten 


Fyllning:
225 g jordgubbar

3 mogna bananer 
2 msk honung
½ citron, saften
Mandelpulpa
Med stavmixer mixar du mandlar och dadlar ihop med lite vätska (mandelmjölk eller vatten) till en fast smet. Tryck ut smeten i en ca 23-25 cm form med avtagbara kanter.


Mixa jordgubbar, bananer, honung och citron till en krämig smet och häll den över kakbotten. Sätt plastfolie över och frys ner i minst 1 timma.

Ta ut kakan ca 15 minuter innan servering. Skär snygga bitar med en skarp kniv.