tisdag 5 november 2013

Filets de sole aux amandes - Fiskfilé med flagad mandel

Idag provar vi ett fiskrecept ur Michel Olivers La Cuisine est un jeu d'enfants. En mycket snabb vardagsrätt, så snabb att vi hann äta upp den innan den blev fint fotad med moset och broccolin. I originalreceptet skall man använda sjötunga, vi hade kummel. Använd gärna någon god plattfisk.

Filets de sole aux amandes - 4 port
(Fiskfilé med flagad mandel)

3 msk mjöl
750 g fiskfiléer
salt
4 msk flagad mandel
1 citron


Vänd fiskfiléerna i mjölet.

Stek dem i smör och olja. Lägg upp filéerna på en tallrik.

Smält lite smör och vänd ner den flagade mandeln. Salta och häll på citronsaft och häll
hela härligheten över de stekta filéerna. Servera gärna med mos och härligt grönt till.

Vill du läsa receptet på franska klickar du på ovan bild.