onsdag 9 oktober 2013

Carpaccio på nötkött

Att äta rått kött kan många tycka är lite läskigt. Köttet i sig smakar inte så mycket, det är kryddan och tillbehören som förgyller rätten. Visst skall man våga testa, åtminstone en skiva.

Carpaccio på nötkött - 4-6 personer (som förrätt)

500 g oxfilé eller rostas
1 schalottenlök
1 msk capris
2 msk riven parmesanost
salt
svartpeppar

Övriga fyllningar:
2 skvättar balsamvinäger
½ hackad tomat
 Putsa köttet från senor och fett. Linda in biten i plastfolie, forma med händerna 
och frysa in i 1-1½ timma. Infrysningen gör att köttet blir lite lättare att skiva.

Skär så tunt du bara kan.

Klä en skärbräda med plastfolie och lägg köttskivorna på. Täck med plastfolie.

Fram med något som du kan banka med som har en slät yta. Jag använder en gammal stekpanna.

Banka ordentligt så att skivorna blir alldeles platta och nästan genomskinliga.

Lägg upp på ett fat och dekorera.