tisdag 30 juli 2013

Sura körsbärs krans

Idag är det dags för en fräsch och syrlig kaka. Har du inte tillgång till färska sura körsbär, så brukar det gå att köpa skogsmoreller i glasburk. Det funkar ypperligt.

Sura körsbärs krans

150 g ägg (3 st)
200 g socker
1 tsk vaniljsocker/1 msk vaniljessens
200 g tjock naturell yoghurt
100 g smör
250 g vetemjöl
2 tsk bakpulver
250 g urkärnade sura körsbär

Färskplockade sura körsbär, sköljda och avsnoppade.
Kärnas ut med en urkärnings-manick.
Vispa ägg, socker och vanilj till en krämig smet. Tillsätt yoghurten.
Smält smöret och häll ner det i smeten. Vänd ihop mjöl och bakpulver och tillsätt.
Ta fram en form som du smörjer och belägger med ströbröd. Häll i smeten och strö över sura körsbären.
Tryck ner körsbären. Där du lämnar dem, där hamnar de.
Grädda kakan på 180°C i ca 45 minuter. Kakan blir mycket syrlig och saftig.

Originalreceptet kommer från den här finfina bloggen.