onsdag 10 juli 2013

Jordgubbsglass med mascarpone

Av alla glassar vi har provat i dagarna, blev vi mest nöjda med både konsistens och smak på den här. Inte konstigt - mascarpone är gräddig och krämig. Familjens favorit.
Jordgubbsglass med mascarpone

300 g jordgubbar
250 g mascarpone
100 g honung
2 tsk vodka

Häll upp jordgubbar, mascarpone, honung och vodka i en bunke och mixa med stavmixer. Smaka av smeten. Behövs mer sötma, eller syra korrigerar du detta med en skvätt citronjuice och lite extra honung. Vodkan skall tydligen göra glassen mindre hård vid frysningen.

Ställ in i frysen i ca 3-4 timmar. Nu har ytan börjat frysa till ordentligt. Vispa ordentligt så att det blir en jämn kräm. Ställ tillbaka i frysen i ca 1-2 timmar. Vispa igenom igen, frys 1-2 timmar och vispa en sista gång. För över glassen till en praktisk matlåda med lock. Frys ner helt.

Inspiration till receptet har jag hittat på den här fina bloggen.