lördag 20 juli 2013

Financiers aux cerises

Denna mjuka lilla kaka är helt bakpulverfri. Tricket är att vispa ägg och socker länge, värma och sedan vända ner mjölet med en slickepott för att behålla luften. Man får akta för att inte blanda för länge.

Financiers aux cerises - 12 st

75 g smält smör
200 g ägg (ca 4 st)
150 g socker
150 g vetemjöl
skalet av 1 citron
300 g körsbär

Ta fram en skål, knäck i ägg och väg upp socker. Ställ skålen ovanpå ett vattenbad. Vispa.

 När skålen börjar bli varm kommer smeten ändra färg och pösa upp. Äggsmeten skall hamna på 55°C.
Sikta på mjöl och vänd försiktigt ner med en slickepott. Försök behålla så mycket luft som möjligt.

  Häll på det smälta smöret och fortsätt vända försiktigt. 

12 körsbär skall användas för garnering, återstående kan du kärna ur. 
Fördela körsbären i sina smorda formar. Baka financiers på 180°C i ca 20 min.