lördag 6 juli 2013

Citronmaräng tarteletter

De här små och fantastiskt goda tarteletterna har jag bakat med lite olika fyllningar och den här gången har jag hittat inspiration på den fantastiska bloggen La Mia Vita Dolce. Citronkrämen och själva idén är hämtade från Grace fina blogg. Vill du baka super duper goda italienska desserter kommer du hitta all inspiration du behöver här.
Citronmaräng tarteletter - 6 st

Pasta Frolla:
½  ägg
30 g socker
40 g rumsvarmt smör
100 g vetemjöl
1 nypa salt

1 sats citronkräm

½ sats italiensk maräng

Tillaga citronkrämen enligt anvisningarna här.

Tillaga pasta frolla enligt anvisningarna här.

Tryck ut rundlarna i formarna och ta bort eventuell överflödig deg. Nagga botten i formarna och ställ dem i ugnen på 200°C och baka i 10-15 min.
Låt svalna helt innan du petar ut tarteletterna ur sina metallformar.

Tillaga den italienska marängen enligt anvisningarna här.

Fyll med citronkräm och spritsa på maräng i valfria möster, man kan också smeta på med sked om man inte gillar "bröstvårts" utseendet.

Ställ in tarteletterna på förvärmd ugn (150°C) och låt topparna brynas lite lätt. Vakta hela tiden - det går snabbt! Mina behövde ca 5 minuter i ugnen för att få lite brynt utseende.