söndag 16 juni 2013

Pollo Diavola

Pollo Diavola, eller djävulskyckling, har fått sitt namn efter att den grillades på öppen eld, där elden fått slicka på kycklingen. Jag satte mannen på att grilla kycklingen, vilket han gjorde under höga protester ("kyckling är jobbigt, fan den kommer bli bränd, kan vi inte bara äta fläskkarré..."). I det här fallet gör det inget om skinnet blir lite bränt, tycker jag, man skall kunna se att elden har slickat lite på den. Annars kan man ju lika gärna lägga den i ugnen.
Pollo Diavola - 8-10 pers

2 kycklingar
2 chili
2 stora salviablad
1 citron
2 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
½ dl salt

 Hacka ihop örterna.

 Riv ner citronskal och tryck ut juicen. Häll på olivolja.

 Klyv kycklingen på ovansidan, tätt utmed bröstbenet.

 Tryck ut sidorna - låt benen knaka.

 Gnid in med salt på alla sidor. Klicka sedan över marinaden på alla sidor. Låt marineras i kylen några timmar. Låt grillas tills du kan dra lårbenet ur led genom att bara lätt vrida på det.