måndag 10 juni 2013

Isglass med mango och nektarin

Sommarens favorit som man kan variera i det oändliga. Idag hade vi en mogen mango och två nektariner i kylskåpet som bara väntade på att få bli glass.
Isglass med mango och nektarin - ca 12 st

1 dl socker
2 dl vatten
1 mogen mango
2 mogna nektariner
(500 g frukt totalt)

Börja med att koka sockerlagen: vatten och socker. När sockret har smält, ställer du kastrullen i ett vattenbad och låter svalna helt. skala under tiden mango och skär upp ihop med nektarinerna. Väg - det skall bli ungefär 500 g frukt totalt.

Mixa sockerlag med fruktkött till en slät barnmatspuré. Häll upp i glassformar och peta in pinnarna. Har du inte såna här flådig silikonformar för glass kan du använda vanliga plastmuggar...pinnar...hmmm, kommer inte på något bra att ersätta med där.
Mixen ger ca 8 dl vätska och ger 12 glassar i dessa formar. Låt frysa i 2-3 timmar.