tisdag 7 maj 2013

Potatiskaka med getost och crème fraiche

Till gott stekt kött passar denna goda potatiskaka. Se bara till att potatisskivorna skivas tunt, så blir den klar i tid.
Potatiskaka med getost och crème fraiche - 6 port

1½ kg fast potatis
250 g crème fraiche
200 g chèvreost
1 vitlöksklyfta
1½ tsk salt
peppar
2 ägg
1 tsk torkad persilja
1 tsk torkad basilika

Skala potatisarna. Skiva dem riktigt tunt, gärna med en mandolin. Smält crème fraiche och chèvreost i en kastrull. Häll osten över potatisarna. Strö över kryddorna och till sist de vispade äggen. Rör om och vänd ner i en ugnsfast form. Baka på 200°C i 45 minuter. Stick potatisarna med en sticka innan du tar ut formen, för att vara säker på att de är klara.
Receptet har jag hittat här.