lördag 2 mars 2013

Hemmagjord pistagemassa

Pistagemassa kan du ha i mycket - fylla bullar med, göra pistageglass...idag skall jag baka bakelser med pistagekräm och då behöver man pistagemassa. Egentligen kan man göra pistagemassa på samma sätt som mandelmassa. Den här varianten blir lite lösare i konsistensen, vilket jag tycker passar bättre till en kräm, eller som fyllning.
Pistagemassa - ca 320 g

150 g skållade, naturella pistagenötter
50 g florsocker
2 msk honung
½ dl vatten

Se till att få tag på osaltade/naturella pistagenötter, gärna utan det hårda skalet. Lägg pistagenötterna i blöt över natten. De kommer ha svällt upp märkbart. Koka upp pistagenötterna, låt sjuda ca 5 min och spola dem sedan i kallt vatten. Ta av dem det bruna skalet. Du vill få en fin grön färg på massan, så skala på.

Mixa alla ingredienserna med en blender, eller stavmixer. Klart!