torsdag 15 november 2012

Rödig i påse

Nu när vi har filéat rödingen, så skall vi väl också laga något gott med den. Röding har under det senaste året blivit en storfavorit i familjen. Vi har kokat den, stekt den, grillat den och nu även bakat den i ugnen.

Rödig i påse - 4 port

4 rödingfiléer
4 blad savoykål
1 röd paprika
1 stor morot
1/3 purjolök
4 msk olivolja
4 msk vitt vin
50 g smör
salt och peppar
4 st bakplåtspapper
steksnöre

Se till att filéerna är skinnfria. Dela dem på hälften. Ställ ugnen på 175°C
Strimla grönsakerna
Salta och peppra filéerna och montera mitt på bakplåtspappret på hög. Droppa över olivolja och vin och avsluta med en klick smör.
Knyt ihop påsarna, men lämna någon glipa för ångan att sippra ut ifrån och lägg på en bakplåt. Baka i ugn ca 20 min.
Serveras här med mandelpotatismos i botten.
Fantastiskt gott blev det och ungarna tyckte det var kul att öppna paketen. Använd de grönsakerna som du har i kylen. Broccoli, blomkål, lök, palsternacka, persiljerot, ärtor, bönor...