måndag 26 november 2012

Hemmagjord Skagenröra



Något man sällan gör hemma och oftare köper i matbutiken är Skagenröra. Läser man det finstilta på burkarna ångrar man nog ganska snabbt sitt köp. Vissa sorter borde inte få säljas, de räknas  knappt som mat. Ja, min Skagenröra blir GUL - för att det finns riktiga ägg i den!

Skagenröra

500 g oskalade räkor
2 hårkokta ägg
1 dl majonnäs (recept här)
1 msk röd fiskrom
2 msk créme fraiche
1 msk hackad dill
2 tsk citronsaft
salt
peppar


Skala räkorna och hacka dem. Hacka äggen. Strö över dill. Rör majonnäs och créme fraiche till en homogen smet och blanda ihop med räkröran. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.


Detta är innehållsförteckningen på en Skagenröra från butikshyllan. Jag förstår inte hur detta kan säljas som mat: Vegetabilisk olja, surimi (24 %)(Vitfisk, vatten, stärkelse, socker, vegetabilisk olja, salt, äggvita, krabbextrakt, stabiliseringsmedel (natriumalginat), färgämne (E120, E160c)), räkor (13 %), vatten, äggula, senapsfrö, stenbitsrom, dill, socker, salt, ättika, kryddor, lök, citron, sherry, konserveringsmedel (kaliumsorbat, natriumbensoat, natriumacetat), förtjockningsmedel (guarkärnmjöl, xantangummi), surhetsreglerande medel (citronsyra, mjölksyra), färgämne (E110, E124)